Helyreigazítások gyűjteménye

Hazudtunk

Hazudtunk

HVG - Good Farming

2022. november 25. - Hazudtunk

A portálunkon 2022. október 27. napján megjelent „Varga Judit férje vette át azt a céget, amivel a kormány külföldi termőföldeket akart venni” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Magyar Péter, Varga Judit férje által vezetett Good Farming KFT-t korábban külföldi termőföldek felvásárlására hozta volna létre a magyar állam. Valótlanul állítottuk, hogy Varja Judit férje olyan céget vett át, amivel a kormány külföldi termőföldeket akart átvenni. Ezzel szemben a valóság az, A Good Farming Kft. – melynek ügyvezetője Magyar Péter, Varga Judit igazságügyi miniszter férje lett – céljai között korábban sem szerepelt és jelenleg sem szerepel külföldi termőföldek vásárlása. A valóságban a Good Farming Kft. feladata vagyonkezelés. A hivatkozott társaság a Magyarországon bejegyzett és működő Gyulai Agrár Zrt-ben megvásárolt tulajdoni részesedést kezeli.

Valótlanul állítottuk, hogy a Good Farming Kft. 2021. nyarán az államtól és az Eximbanktól 400 millió eurós keretet kapott földvásárlásra. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Kft. sem az államtól, sem az Eximbanktól nem kapott 400 millió eurót, a Good Farming Kft-t 3 000 000 millió forint törzstőkével az Európa Agrár- és Élelmiszeripari Magántőkealap alapította.

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://hazudtunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8217987218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása