Helyreigazítások gyűjteménye

Hazudtunk

Hazudtunk

Pesti Srácok - Áll a bál Hódmezővásárhelyen

2022. november 20. - Hazudtunk

A 2022. január 7-én „Áll a bál Hódmezővásárhelyen, mert a polgármester egy Pest megyei cégbirodalomnak szervezete ki a közétkeztetést” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a hódmezővásárhelyi közétkeztetést közbeszerzésen elnyert Prizma Food, illetve a Prizma cégcsoport és a baloldal egyik kedvenc milliárdosa, Demszky Gábor főtanácsadója, Mesterházy Ernő között kapcsolat van.

 

Valótlanul híreszteltük e körben, hogy a Prizma Food mögött a háttérben Mesterházy Ernő áll.

 

Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy a hódmezővásárhelyi menza ügyében irányított volt a közbeszerzési eljárás. A valóság ezzel szemben az, hogy a közbeszerzési eljáráson 4 cég adott le érvényes pályázatot, és a Prizma Food adta a legalacsonyabb ajánlati árat, a hétéves időszakra számítottan több, mint 178 millió forinttal kedvezőbbet, mint amilyen a második legalacsonyabb ajánlat volt.

 

Valótlanul állítottuk továbbá, hogy a Prizma Food „kipattintotta” a helyi Flamand Pékséget a beszállítók közül. Ezzel kapcsolatban hamis színben tüntettük fel, hogy a Prizma Food helyi vállalkozásokkal „szúr ki”. A valóság ezzel szemben az, hogy a hódmezővásárhelyi közétkeztetés biztosításában a Flamand Pékségen kívül nem is volt más helyi partner, a pékárukon kívül az összes többi alapanyagot a környékről vagy távolabbi beszállítóktól szerezték be. Továbbá a Prizma Food még a közétkeztetési feladatok átvétele előtt felvette a kapcsolatot a Flamand Pékséggel, ám annak árai jelentősen magasabbak voltak más beszállítókhoz képest, ennek ellenére a Prizma Food biztosította a helyi pékséget arról, hogy amennyiben árait az utóbbiakéhoz igazítja, megmaradhat a beszállítói kapcsolat. Ezt azonban a Flamand Pékség nem tudta vállalni.” 

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://hazudtunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6217983342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása