Helyreigazítások gyűjteménye

Hazudtunk

Hazudtunk

Boon - Jakab Péter Kelenföldi lakásai

2022. november 18. - Hazudtunk

 

A 2021. november 18. napján megjelent "Jakab Péter családja sorra veszi a lakásokat Kelenföldön" című cikkünkben az alábbi valótlan állításokat tettük, illetve a valóságot az alábbiakban hamis színben tüntettük fel:

A cikk azon állítása, miszerint „Először Jakab Péter nővére és a férje vágtak bele a kelenföldi ingatlanbizniszbe. Rácsaptak egy Fehérvári úti lakásra, ez lett a családi birodalom első darabja. Aztán jött egy lakás a Bocskai úton, ez is egy közeli családtag, a Jakab nővér anyósának a nevén fut. Nem álltak meg itt, néhány hónapja egy Etele úti ingatlan megvásárlása következett. Ezt a lakást tavaly decemberben már kizárólag Jakab testvérének a férjére íratták. A Jobbik vezető politikusai szerint egyértelműen azért, mert nem akarták, hogy a pártelnök neve szerepeljen a tulajdoni lapon, inkább egy családi strómant választottak” – való tényeket hamis színben tüntet fel.

A cikk idézett szövege azt a való tényt, hogy Jakab Péter nővére, az ő férje és férjének édesanyja tulajdonában állnak a cikkben megjelölt ingatlan tulajdoni hányadok, olyan hamis színben tünteti fel, mintha a megjelölt személyek Jakab Pétert strómanként segítenék, s az általuk tulajdonolt hányadok azért lennének a nevükre bejegyezve, hogy Jakab Péter neve ne kerüljön a nyilvántartásba. A cikk továbbá valótlanul – kimondottan is – tényként híreszteli, hogy Jakab Péter sógora az Etele úti ingatlan megvásárlásakor strómanként szerepelt.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a Fehérvári úti ingatlan 2008-ban került megvásárlásra Jakab Péter nővére és az ő férje által, Jakab Péter bárminemű érdekeltsége nélkül, személyétől függetlenül, a tulajdonosok által jelenleg is törlesztett bankkölcsön igénybevételével;

A Bocskai úti ingatlan 2002-ben került megvásárlásra Jakab Péter testvérének anyósa által, Jakab Péter bárminemű érdekeltsége nélkül, személyétől függetlenül, a tulajdonos által jelenleg is törlesztett bankkölcsön igénybevételével;

Az Etele úti ingatlan 2020-ban került megvásárlásra Jakab Péter nővérének férje által, Jakab Péter bárminemű érdekeltsége nélkül, személyétől függetlenül, a tulajdonos által jelenleg is törlesztett bankkölcsön igénybevételével.

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://hazudtunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9217982028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása