Helyreigazítások gyűjteménye

Hazudtunk

Hazudtunk

Napi.hu - Bukásra áll a kormány egyik látványprojektje

2022. december 02. - Hazudtunk

A 2022. 07. 13. napján megjelent, Bukásra áll a kormány egyik látványprojektje című cikkünkben több tény nem felelt meg a valóságnak. A cikkben szereplő W-É-L Opera Konzorcium, a West Hungária Bau Kft., az Épkar Zrt. és a Laki Zrt. kérésére az alábbi helyreigazítást közöljük:

„Társaságaink rögzítik, hogy a Cikkben állítottakkal keltett hamis látszattal szemben az Operaház felújítása tárgyában a Megreridelő és Társaságaink között létrejött vállalkozási szerződés szerinti kivitelezési feladatainkat teljes mértékben teljesítettük, az elvégzett munkáka vonatkozó jogszabályi és szerződéses előírásoknak megfelelnek, az átadott munkákkal kapcsolatban a rendeltetésszerű használatot akadályozó hiba nem merült fel. 

A Cikkben szereplő hamis színben feltüntetett tényállításokkal szemben nem tartozott Társaságaink szerződéses feladatai közé a Cikkben említett nézőtéri székek beszerzése. 

A Cikkben szereplő valótlan állítással szemben az Operaház főlépcsője feletti mennyezet díszítése nem freskó, hanem úgynevezett tempera secco technológiával készült. 

A Cikkben szereplő hamis színben feltüntetett tényállításokkal szemben a főlépcső feletti mennyezeti tempera secco beázása nem kezeletlen meghibásodás, annak kijavítására technológiai okokból nem került még sor, mert azt csak a fal teljes száradása után lehet elvégezni. Az ütemezett javítása a Magyar Állami Operaházzal egyeztetett időpontban, a fal teljes száradása után 2022.08.01.451 kerül megkezdésre.”

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://hazudtunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3217993058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása