Helyreigazítások gyűjteménye

Hazudtunk

Hazudtunk

Pesti Srácok - Ingatlanmutyi Zuglóban

2022. november 20. - Hazudtunk

A pestisracok.hu oldalon „Ingatlanmutyi Zuglóban? – Félmilliós tiszteletdíj mellé jelképes összegért kaphat ön- kormányzati lakást a momentumos képviselő” címmel, 2021. június 26. napján megjelent című cikkben valótlanul állítottuk, hogy Kisné Szivcsovics Nikolett egy 50 nm-es önkormányzati lakás bérlője lehet szociális alapon, jelképes összegért. Ezzel szemben a valóság az, hogy Kisné Szivcsovics Nikolett nem szociális alapon, hanem piaci feltételekkel köthet szerződést az 50 nm-es lakás tárgyában, amelynek megfelelően a zuglói önkormányzat 45/2020. (XII.18.) önkormányzati rendelete alapján 1 nm-ért a rendeletben meghatározott legmagasabb bérleti díjat köteles fizetni, 1832 Ft/nm-t, míg a szociális alapú lakás bérleti díja 458 Ft/nm lenne.

Ugyanebben a cikkben azt a valós tényt, hogy Kisné Szivcsovics Nikolett egy 50 nm-es önkormányzati bérleti szerződés megkötésére kapott lehetőséget, abban a hamis színben tüntettük fel, hogy az ügylet az MSZP és a Momentum közötti, háttérben zajló állítólagos kifizetések része lenne. A hamis színben feltüntetést azáltal valósítottuk meg, hogy a cikkben a „jelképes összegért”, az „álomáron” jelzők használatával úgy tüntettük fel, mintha jelentős kedvezményt kapott volna a piaci árhoz képest Kisné Szivcsovics Nikolett, pedig semmilyen kedvezményt nem kapott, és emellett elhallgattuk azt, hogy a képviselő-testület által megtárgyalt és támogatott határozati javaslat alapján született meg a polgármesteri döntés, tehát nem a „háttérben”.

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://hazudtunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3117983336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása