Helyreigazítások gyűjteménye

Hazudtunk

Hazudtunk

Magyar Nemzet - Már Péterfi Judit is kikészült Márki-Zay Pétertől

2022. november 27. - Hazudtunk

A cikkben valótlanul híreszteltük, hogy Péterfi Judit azt gondolja, hogy Márki-Zay Péter elmebeteg, nem lehet vele bírni, életveszélyes, monomániás elmebeteg, reménytelen. Valótlanul híreszteltük, hogy Péterfi Judit zárt körben azt mondta, hogy össze vannak omolva lelkileg, és sem idegileg, sem fizikailag nem bírják ennek a kínai cipős, önjelölt messiásnak az ámokfutását, aki senkire nem hallgat, senki nem tudja kontrollálni, és húzza bele magukat is a saját maga által ásott gödörbe.

forrás

Média Eger - Banki csalás

Valótlanul állítottuk, hogy a Média Egernél korábban történt internetes banki csalás elkövetéséért Dr. Somogyi Kinga felelős! Tévesen állítottuk azt, hogy felelősséggel tartozik a 11 millió forint közpénz eltűnéséért. A nyomozóhatóság az elkövetőket már megtalálta, erről nyomozóhatósági végzés is született, de a rendőrségi nyomozás még nem fejeződött be. Kollégánktól ezúton is elnézést kérünk a tévedésünkért!

forrás

Alfahír - Good Farming

„A portálunkon 2022. október 27. napján megjelent „444: Magyar Péter, Varga Judit férje vezeti a külföldi termőföldek megszerzésére Iétrehozott céget” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Magyar Péter, Varga Judit férje külföldi termőföldek megszerzésére létrehozott céget vezet. Valótlanul állítottuk, hogy a kormány korábban a Good Farming Kft-vel akart volna külföldi termőföldeket megszerezni. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Good Farming Kft. – melynek ügyvezetője Magyar Péter, Varga Judit igazságügyi miniszter férje lett – céljai között korábban sem szerepelt és jelenleg sem szerepel külföldi termőföldek vásárlása. A cikkben megfogalmazott állításainkkal szemben, a nyilvános céginformációs rendszerben is elérhető adatok szerint a Good Farming Kft. feladata vagyonkezelés. A hivatkozott társaság a Magyarországon bejegyzett és működő Gyulai Agrár Zrt-ben megvásárolt tulajdoni részesedést kezeli.

Valótlanul állítottuk, hogy a Good Farming Kft. 2021 nyarán az államtól és az Eximbank-tól 145 milliárd forintot kapott külföldi termőföldek megvásárlására. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Kft. sem az államtól, sem az Eximbank-tól nem kapott 145 milliárd forintot. A Good Farming Kft-t 3 milliárd forint törzstőkével az Európa Agrár- és Élelmiszeripari Magántőkealap aIapította.

Valótlanul állítottuk, hogy Magyar Péter feladata lenne a külföldi földszerzési projekt felélesztése.”

forrás

HVG - Good Farming

A portálunkon 2022. október 27. napján megjelent „Varga Judit férje vette át azt a céget, amivel a kormány külföldi termőföldeket akart venni” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy a Magyar Péter, Varga Judit férje által vezetett Good Farming KFT-t korábban külföldi termőföldek felvásárlására hozta volna létre a magyar állam. Valótlanul állítottuk, hogy Varja Judit férje olyan céget vett át, amivel a kormány külföldi termőföldeket akart átvenni. Ezzel szemben a valóság az, A Good Farming Kft. – melynek ügyvezetője Magyar Péter, Varga Judit igazságügyi miniszter férje lett – céljai között korábban sem szerepelt és jelenleg sem szerepel külföldi termőföldek vásárlása. A valóságban a Good Farming Kft. feladata vagyonkezelés. A hivatkozott társaság a Magyarországon bejegyzett és működő Gyulai Agrár Zrt-ben megvásárolt tulajdoni részesedést kezeli.

Valótlanul állítottuk, hogy a Good Farming Kft. 2021. nyarán az államtól és az Eximbanktól 400 millió eurós keretet kapott földvásárlásra. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Kft. sem az államtól, sem az Eximbanktól nem kapott 400 millió eurót, a Good Farming Kft-t 3 000 000 millió forint törzstőkével az Európa Agrár- és Élelmiszeripari Magántőkealap alapította.

forrás

Metropol - Mártha Imre sikerei

A 2022. január 03. napján „ «5+5 pontban Mártha Imre sikerei: luxuséletet él a fővárosi közműcégek vezére, míg Budapest lejtőre kerül” címmel megjelent cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Mártha Imre munkaidőben úszómedencés posztokat tett közzé a villájából.

A valóság ezzel szemben az, hogy a cikkben közölt fotók Mártha Imre munkaidején kívül kerültek feltöltésre.

forrás

Portfolio - Claessens Peter

A portfolio.hu internetes hírportálon 2022. július 11. napján 17:55 órakor "Meghalt az egyik leggazdagabb magyar" címmel közzétett cikkben valótlanul híreszteltük, hogy Claessens Peter ellen a NAV is vizsgálatot folytatott ellene adócsalás gyanúja miatt. A valóság ezzel szemben az, hogy a NAV semmilyen büntetőeljárást nem folytatott Claessens Peter üzletember ellen. A valótlan tények híreszteléséért a Claessens családtól és az érintettektől ezúton is elnézést kérünk.

forrás

Híradó - Családi ingatlan birodalmat építhet Jakab Péter

A 2021. november 18. napján »Családi ingatlan birodalmat építhet Jakab Péter?« címmel megjelent cikkünkben azt a való tényt, mely szerint az Etele úti ingatlan esetében Jakab Péter nővérének férje az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdonos, abban a hamis színben Fővárosi Ítélőtábla 2 2.Pf.20.240/2022/4. tüntettük fel híreszteléssel, mintha a bejegyzésre csak azért került volna sor, hogy a pártelnök neve ne szerepeljen a tulajdoni lapon. A valóság ezzel szemben az, hogy az ingatlant ténylegesen Jakab Péter nővérének férje vásárolta meg.

forrás

Híradó - Titokban Jemenben járt Vona Gábor

A portálunkon 2018. január 28-án „Titokban Jemenben járt Vona Gábor” címmel megjelent cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Vona Gábor korábban titokban Jemenben járt, és ott egy Szaddam Husszein által is pénzelt párt kongresszusán mondott beszédet. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Vona Gábor a Jobbik Magyarországért Mozgalom nevében korábban titkos együttműködési szerződést kötött Iránnal. A valóság ezzel szemben az, hogy Vona Gábor 2002-ben, a Jobbik Magyarországért Mozgalom megalakulása előtt, még egyetemistaként egy ifjúsági konferencián vett részt Jemenben, amelynek a finanszírozásában Szaddam Husszein nem vett részt. Ezt olyannyira nem titokban tette, hogy erről még az általa írt, 2011-ben „Született augusztus 20-án” címmel megjelent könyvében is beszámolt. Iránnal pedig soha nem írt semmilyen szerződést.

forrás

Híradó - Simicska-Hadházy románc

2018. január 19. napján a https://www.hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2018/01/19/origo-alakul-a-simicska-hadhazy-romanc/ internetes címen megtalálható „Origó: alakul a Simicska-Hadházy románc” című cikkben valótlanul állítottuk, hogy Hadházy Ákos rendszeresen egyeztet Simicska Ádámmal az LMP és Jobbik együttműködéséről egy, az LMP egyik irodájához közeli étteremben.

forrás

süti beállítások módosítása