Helyreigazítások gyűjteménye

Hazudtunk

Hazudtunk

Alfahír - Good Farming

2022. november 27. - Hazudtunk

„A portálunkon 2022. október 27. napján megjelent „444: Magyar Péter, Varga Judit férje vezeti a külföldi termőföldek megszerzésére Iétrehozott céget” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Magyar Péter, Varga Judit férje külföldi termőföldek megszerzésére létrehozott céget vezet. Valótlanul állítottuk, hogy a kormány korábban a Good Farming Kft-vel akart volna külföldi termőföldeket megszerezni. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Good Farming Kft. – melynek ügyvezetője Magyar Péter, Varga Judit igazságügyi miniszter férje lett – céljai között korábban sem szerepelt és jelenleg sem szerepel külföldi termőföldek vásárlása. A cikkben megfogalmazott állításainkkal szemben, a nyilvános céginformációs rendszerben is elérhető adatok szerint a Good Farming Kft. feladata vagyonkezelés. A hivatkozott társaság a Magyarországon bejegyzett és működő Gyulai Agrár Zrt-ben megvásárolt tulajdoni részesedést kezeli.

Valótlanul állítottuk, hogy a Good Farming Kft. 2021 nyarán az államtól és az Eximbank-tól 145 milliárd forintot kapott külföldi termőföldek megvásárlására. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Kft. sem az államtól, sem az Eximbank-tól nem kapott 145 milliárd forintot. A Good Farming Kft-t 3 milliárd forint törzstőkével az Európa Agrár- és Élelmiszeripari Magántőkealap aIapította.

Valótlanul állítottuk, hogy Magyar Péter feladata lenne a külföldi földszerzési projekt felélesztése.”

forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://hazudtunk.blog.hu/api/trackback/id/tr8917988588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása